Witaj w SP-QRP
Szukaj


Menu

 Główne
 Strona główna
 Twoje konto
 Szukaj
 Ankiety
 Wyślij artykuł
 Wyloguj się
 Strony
 Dla początkujących
 Technika
 Ranking SP-QRP
 Minigiełda
 Zawody
 Recenzje sklepów
 Free QRP
 Forum
 Info
 Archiwum
 Tematy
 Statystyki
 Skrzynka kontaktowa
 Sponsorzy
 Użytkownicy SP-QRP.PL
 Cluster SP-QRP
 Zasoby
 Pliki
 Linki
 Galeria SP-QRP

Użytkownicy
Witaj, Anonimowy
Login
Hasło
(Zarejestruj się)
Członkostwo:
Ostatni: Mrok2
Nowe dzisiaj: 0
Nowe wczoraj: 1
Wszystkie: 2867

Na stronie:
Gości: 144
Użytkowników: 0
Razem: 144

Licznik
Otrzymaliśmy
17555286
odsłon strony od 08.06.2005

 
SP-QRP :: Zobacz temat - MIernik częstotliwości do Taurus
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

MIernik częstotliwości do Taurus

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    SP-QRP Strona Główna -> Technika
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
sq8gum
Początkujący


Dołączył: Jun 08, 2005
Posty: 5
Skąd: Krościenko Wyżne

PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 11:35 pm    Temat postu: MIernik częstotliwości do Taurus Odpowiedz z cytatem

Witam!
Czy do Taurusa stosujecie separator/wzmacniacz do układu pomiaru częstotliwości? Mam prostą programowaną skalę na PIC i zamierzam jej urzyć w tym urządzeniu..

Jacek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sq2dyl
Site Admin
Site Admin


Dołączył: Jun 08, 2005
Posty: 101

PostWysłany: Pią Maj 20, 2011 11:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej.

W Taurusie masz wyjście na odczyt częstotliwości - na schemacie RX jest opisane jako Readout. Jak w skali nie ma wzmacniacza, to oczywiście trzeba taki dodać.
Ja w swoim Taurusie mam sygnał puszczony na skalę z przedwzmacniaczem - skala DL4YHF.
_________________
Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sq8gum
Początkujący


Dołączył: Jun 08, 2005
Posty: 5
Skąd: Krościenko Wyżne

PostWysłany: Pią Maj 20, 2011 8:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam dokładnie tą samą skalę, płytki zakupione od Ciebie w Burzeninie Smile Bez wzmacniacza już wiem że nie śiga, muszę jakiś jeden stopień dorobić. O wyprowadzeniach w odbiorniku wiem i tam podłączam..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    SP-QRP Strona Główna -> Technika Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


SP-QRP.PL
SP-QRP.PL
Tworzenie strony: 0.09 sekund